Украина

Фудбалското првенство во Украина заврши без шампион

Фудбалското првенство во Украина кое беше прекинато поради војната, нема да продолжи, а нема да биде прогласен ниту шампион. 

Првенството во Украина беше прекинато во февруари кога почна воената инвазија на Русија. Војната се уште трае, нема услови за фудбал, па донесена е официјална одлука шампионатот да не се доигра.
 
Нема да биде прогласен шампион, но екипите на Шахтар и Динамо Киев ќе играат во квалификациите за Лигата на шампионите.
 
Во моментот кога беше прекинато првенството, Шахтар беше прв со 48 бодови, додека Динамо Киев имаше два помалку.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе