По срамниот пораз од Бодод/Глимт

Фудбалерите на Рома добија лекција од навивачите, беа построени пред нивната трибина (ВИДЕО)

Беше тензично по натпреварот меѓу Бодо/Глимт и Рома, фудбалерите на италијанскиот тим им се извинуваа на фановите за срамниот пораз.

Фудбалерите на Рома синоќа доживеаа невиден дебакл откако со 6-1 загубија од противник за кој многумина воопшто и не слушнале дека постои.

По натпреварот фудбалерите на Рома мораа да отидат пред трибината на нивните навивачи и да го почувствуваат нивниот гнев.

Тие им оддржаа лекција на своите фудбалери, а го одбија и дресот од Пелегринии кој тој им го понуди.

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе

Првичната реакција на голем број држави кога се појави новата варијанта на ковид-19 вирусот за забрана на патувањето од Јужна Африка и од соседните држави, иако истиот веќе се има проширено, е очајна мерка. Всушност, државите можеби се и подобро подготвени отколку што мислат за што и да следи.

повеќе

Со неколку геополитички шаховски потези, Кина докажа дека не секогаш оружјето и војните се единствениот начин за глобална доминација.

повеќе