И овците се поважни од фудбалерите во Македонија

ФК Љуботен се пожали: На стадионот пасат овци, а нас не ни дозволуваат да тренираме! (ФОТО)

Најстариот македонски фудбалски клуб, Љуботен има проблем како ретко кој друг во светот, не им е дозволено да тренираат на стадионот бидејќи тревата се користи за напасување на добиток.

За тоа каков е фудбалот во Македонија во подолните лиги, одговор можете да добиете во оваа објава на ФК Љуботен. Најстариот клуб во нашата земја нема основни услови за работа бидејќи некој решил дека овците се поважни од фудбалерите.
 
ФК Љуботен преку својот фејсбук профил се пожали дека не им било дозволено да тренираат бидејќи теренот бил користен за напасување на добиток.

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе