Македонецот има конкретен предлог од „виолетовите“

Фиорентина тргна по Елмас со понуда од 10-11 милиони евра, Фенер не сака да слушне за продажба за оваа сума

Турскиот веснил „Милијет" пренесе дека Фиорентина доставила конкретен предлог за услугите на Елиф Елмас, но Фенербахче без размислување ја одбил понудата бидејќи е далеку бод сумата од 20 милиони евра која ја бараат.

акедонецот е следен од голем број клубови кои редовно испраќаат свои скаути на мечевите на Фенербахче и се говори дека летоска ќе направи богат трансфер.

Новинарот на весникот „Милијет“, Сенад Ок откри дека на адреса на „жолто-сините“ стигнал предлог од Фиорентина.

„Добив интересна информација од веродостоен извор. Фиорентина доставила понуда за Еилф Елмас. Нудат 10-11 милиони евра. Но одговорот е негативен бидејќи е под она што Фенербахче го бара односно минимум 20 милиони евра“ - вели Сенад Ок.

Тој исто така додава дека е се поизвесно дека Еилф Елмас летоска ќе замине од „Шукру Сарачоглу“ и со парите добиени од овој трансфер да се донесат засилувања на неколку позиции.

„Сметам на вас“. Со овие зборови, претседателот Макрон апелираше до граѓаните на Северна Македонија да гласаат за Преспанскиот договор на референдумот на 30 септември 2018.

повеќе

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе