СП 2022

ФИФА ја промовираше официјалната химна на Светското првенство (ВИДЕО)

„Хаја , хаја“ се вика официјалната химна на Светското првенство во Катар, која денеска ја имаше официјалната промоција. 

Во пресрет на ждрепката за Мундијалот, промовирана е и песната која најчесто ќе се пушта за време на Светското првенство.
 
Изведувачите Тринидад Кардона и Ајша, заедно со продуцентот Давидо ја создадоа химната за Мундијалот во Катар, насловена како „Хаја, хаја“.
 

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе