Палермо

ФИФА ја казни Македонија за однесувањето на навивачите на мечот со Италија

Македонските навивачи употребија и пиротехника за да ја прослават победата над Италија на стадионот „Ренцо Барбера" во Палермо, а за тоа ФФМ ќе треба да уплати 2.000 евра во касата на ФИФА.

Македонија ја победи Италија со 1-0, со гол на Трајковски во самиот финиш од натпреварот, па прославата на нашите навивачи на стадионот беше голема.
 
Тие употребија и пиротехника, па според правилникот на ФИФА за тоа следува казна.
 
ФИФА ја казни Македонија парично, со 2.000 евра. Сума која нема да биде некој посебен проблем за ФФМ.
 

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе