ФФМ ќе ги плаќа тестовите за ковид-19 за клубовите од ПМФЛ пред почетокот на сезоната

На денешната седница на Управниот одбор на Фудбалската федерација на Македонија беа донесени следните одлуки:

- У.О. на ФФМ ги усвои предлог пропозициите за натпреварување во Прва МФЛ за натпреварувачката сезона 2020/2021;

- У.О. на ФФМ донесе одлука тестирањето за Covid - 19 за фудбалерите и стручниот штаб на клубовите од Прва МФЛ и Прва ЖМФЛ пред почетокот на натпреварувачката сезона 2020/2021 да биде на трошок на Фудбалската федерација на Македонија;

- У.О. на ФФМ го усвои календарот за натпреварување во женска конкуренција за натпреварувачката сезона 2020/2021;

- У.О. на ФФМ го усвои календарот за натпреварување во млади категории за натпреварувачката сезона 2020/2021;

- У.О. на ФФМ ја усвои листата на делегати за натпреварувачката сезона 2020/2021 во МФЛ;

У.О. на ФФМ донесе одлука за измени и дополнувања на Правилникот за регистрација, статус и трансфер на фудбалери; 

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе