Пријателски натпревар

ФФМ го потврди пријателскиот меч со Азербејџан

Фудбалската репрезентација на Македонија во ноември ќе одигра пријателски натпревари со Финска и Азербејџан. 

Иако од претходно се знаеше дека треба да играме пријателски меч со Азербејџан, сепак овој дуел не беше официјално потврден. Денеска ФФМ потврди дека дуелот против таа селекција ќе го играме на Арената „Тодор Проески во Скопје на 20. ноември.
 
Три дена претходно Македонија исто така во Скопје ќе одигра пријателски натпревар против Финска.
 
Македонија со истите противници играше контролни натпревари во Турција, во Белек, во март 2018 година. Тогаш со Азербејџан одигравме 1-1, а со Финска без голови.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе