Легендарниот стратег е воодушевен од делувањето на Рашфорд

Фергусон: Сите треба да земеме пример од Рашфорд, тој може мене да ми даде совет, не јас него

Сер Алекс Фергусон има големи пофалби за Маркус Рашфорд поради неговата акција за храна на децата во Велика Британија. 

Рашфорд ја натера британската влада да ја промени одлуката и да продолжи да им доставува храна на децата и кога тие не одат на училиште. Фудбалерот на Манчестер јунајтед стана пример за борба за сиромашните. Сер Алекс Фергусон му симнува капа.
 
„Требате да бидете шокирани од бројот на луѓе на кои им е потребна храна. Маркус ги отвори очите на сите во Британија. Работата која ја направи е фантастична и сите ние сме горди на него поради тоа“, вели легендарниот Сер Алекс Фергусон.
 
„Момчето има само 23 години. Луѓето кои се постари треба да се запрашаат „што можам јас да направам“.
 
„Тој мене треба да ми даде некој совет бидејќи тоа што го прави на 23 години е фантастично за млада личност. Јас не треба да му давам совет него“.
 
„Тој е личност кој живее прибрано, со нозете на земја. Не дозволи фудбалот да го промени. Има опасност во фудбалот дека луѓето можат да се променат поради парите кои ги добиваат, но тој не го направи тоа“.
 
„Позицијата на славна личност некогаш може да ви направи проблеми во животот бидејќи не секој може да се носи со успехот. Но во моментов Маркус се држи навистина многу, многу добро“.

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе