Поради расизам

Фан на Челси веќе никогаш нема да стапне на Стемфорд Бриџ, клубот му врачи доживотна суспензија

Челси му даде доживотна забрана за присуство на Стемфорд Бриџ на свој навивач кој во декември го навредуваше Стерлинг на расна основа. 

Челси има нулта толеранција за расизмот, клубот му изрече доживотна забрана на навивач за присуство на Стемфорд Бриџ кој на мечот против Манчестер Сити расистички го навредуваше Рахим Стерлинг.
 
Уште пет навивачи на Челси настрадаа, но тие само привремено. Добија забрана за следење на домашните натпревар во период меѓу една и две години поради користење на навредлив јазик, заканување и агресивно однесување за време на мечевите.
 
Челси информираше дека одолговлекувале со конечната одлука поради деталната истрага на случајот. Казнетите имаат право на жалба.
 

ЕУ, свесна за демократскиот дефицит на земјите од Западниот Балкан (но и останатите, претежно економски проблеми), како да тежнее кон формирање блиски, но и специфични односи со овој регион, без полноправно членство.

повеќе

Нарушени се човековите права и слободи, нема владеење на правото и правосудството, кои треба да бидат основа на процесот.

повеќе

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе