Добра вест за ракометарките

ЕП за жени се проширува на 24 репрезентација, шанса за Македонија почесто да игра на големата сцена

ЕХФ одлучи да го зголеми бројот на учесници на Европското ракометно првенство за жени, тоа ја зголемува шансата на Македонија почесто да игра на големите натпреварувања.

ЕХФ донесе одлука која оди во полза на Македонија, во 2024 година Европското првенство за жени ќе биде побогато за осум репрезентации, наместо 16 ќе има 24.
 
Македонија последен пат на Европско првенство играла во 2012 година, а на Светску во 2007. Нашите девојки го немаат квалитетот на селекциите кои ги имавме во минатото па тешко оди враќањето на големите собири.
 
Оваа одлука може да ги промени работите и конечно нашата женска селекција да ја гледаме на европските првенства.
 
Две години претходно, во 2022 година Македонија заедно со Словенија и Црнагора ќе организира Европско првенство.

Рециклирањето можеби ни се чини како спас за природата, но најчесто е спасение само за нашата (валкана) совест.

повеќе

Културата на победништво од нашите епски и херојски денови тотално ги уназади овие општества во 20 век, вели Миљенко Јерговиќ во интервју за Бука.

повеќе

Запрашајте се, о, вие, бездарници анационални што направивте!

повеќе