Бројот кој го носеше Хозе Каљехон

Елмас со нов број во новата сезона, Македонецот ја зема 7-та

Елиф Елмас во новата сезона ќе настапува со нов број, Македонецот реши да ја земе 7-та која му припаѓаше на Хозе Каљехон.

По трансферот на Сан Паоло минатото лето, Елиф Елмас одбра необичен број, реши да ја носи 12-та.

„Го одбрав бројот 12 бидејќи сакам да бидам посебен“ – тогаш кратко прокоментира Македонецот на презентацијата пред медиумите.

Сепак, во новата сезона тој ќе настапува со нов број, Македонецот реши да ја земе 7-та која му припаѓањеше на Хозе Каљехон, Шпанецот по седум години во Наполи си замина минатиот месец.

 

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе