Тажен ден за фамилијата Елмас

Елмас скршен од болка играл против Рома, тој денеска се враќа во Скопје, починал неговиот дедо

Синоќа Елмас ги одигра последните 13 минути од дербито меѓу Наполи и Рома, а денеска се враќа во Скопје за погреб на неговиот дедо. 

Според информацијата на „infosport.mk“, Елмас пред натпреварот со Рома дознал дека починал неговиот дедо.
 
И покрај тоа македонскиот фудбалер професионално си ја изврши задачата и одигра дел од мечот со Рома, но веќе денес се враќа во Скопје за да биде дел од погребот.
 
Од тоа што го има зборувано во минатото, Елмас бил многу близок со неговиот дедо.

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе