Германскиот клуб потврди

Един Терзиќ е нов тренер на Борусија Дортмунд

Борусија Дортмунд потврди дека 39-годишниот Терзиќ ќе биде прв тренер на тимот, тој доаѓа на местото од Розе кој доби отказ по крајот на сезоната. 

Терзиќ кој пред две сезони беше привремен тренер на Борусија Дортмунд, сега се враќа во клубот и доби тригодишен договор.
 
Борусија Дортмунд потврди дека тој утре ќе го стави потписот на договорот со трајност до 30 јуни 2025 година.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе