Срамна епизода од соблекувалната

Еден од најголемите таленти на Ница е пред отказ, од соиграч украл часовник вреден 70.000 евра

Ница е во центарот на вниманието поради срамна епизода, Ламин Дијаби Фадига од соблекувалната украл часовник вреден 70.000 евра во сопственост на Каспер Долберг.

Еден од најголемите таленти на Ница, 18 годишниот Ламин Дијаби Фадига може да добие отказ. Младиот напаѓач од соблекувалната украл часовник вреден 70.000 евра во сопственост на големото летно засилување Каспер Долберг.

Данецот минатиот понеделник по крајот на тренингот ја известил управата на клубот дека му го нема вредниот предмет. Ница не реагирала брзо, па Каспер Долберг целиот случај го пријавил во полиција.

Л’Екип денеска пренесе дека бил пронајден крадецот, и осомничен е Ламин Дијаби Фадига. АФП пак додаде дека младиот Французин попладнево, во придружба на адвокати, признал дека го земал часовникот, им се изивинил на тренерот Патрик Виеира и на Каспер Долберг, на кого исто така му ветил дека во целост ќе му ја врати сумата од 70.000 евра, колку што вреди часовникот.

Нејасно е само каква ќе биде иднината на Диjаби Фадига, веќе е отворена дисциплинска постапка и големи се шансите тој да добие отказ.

Силите на антиглобализацијата веќе стануваат доволно моќни да и зададат значаен удар на светската економија. 

повеќе

Не се соочуваме со вооружен конфликт, туку со војна на мисли. Чувството на страв, несигурност или територија по самоубиствен напад, никогаш повеќе не можеш да го вратиш.

повеќе