Грешка на германскиот клуб

Дортмунд ќе загуби повеќе од 40 милиони евра затоа што не го продаде Санчо минатата сезона

Според германските медиуми, Борусија Дортмунд е подготвена да го продаде Џејдон Санчо за сума од околу 80 милиони евра. 

Минатото лето Борусија Дортмунд не сакаше да слушне за продажба на Санчо, Манчестер јунајтед понуди и 120 милиони евра но Германците одбија.
 
Оваа сезона Санчо е далеку од формата која ја прикажуваше претходно, заинтересираноста за неговите услуги опадна, а со тоа и неговата цена на пазарот.
 
Пред неколку дена директорот на Дортмунд, Михаел Зорц откри дека имаат џентлменски договор со Санчо да го продадат ова лето ако тој сака да си оди.
 
„Веќе имаме џентлменски договор со Џејдон од минатата година, дека може да си замине под одредени услови“, рече Зорц.
 
Се верува дека тие одредени услови се 80 милиони евра. А тоа значи дека ако Борусија Дортмунд го продадеше идното лето ќе имаше 40 милиони евра плус на сметката. 
 
Санчо оваа сезона не даде доволен допринос за некои посебни резултати на тимот, па може да се заклучи дека Германците погрешија што не го продадоа лани.

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе

За првпат во историјата на албанската демократија, една иста партија ќе биде на чело на земјата три последователни мандати. 

повеќе