Наскоро ќе биде опериран

Докторите имаат решение за Ериксен но Данецот нема да може да игра во Серија А

Фудбалската федерација на Данска информира дека Кристијан Ериксен прифатил да биде опериран и да му биде поставен Имплантабилен дефибрилатор на кардиовертер, уредот може да значи продолжување на кариерата но не и настап во Серија А.

Кристијан Ериксен наскоро ќе биде опериран, фудбалерот од средниот ред го прифатил решението кое му го понудиле домашните но и странските експерти откако тој колабираше на теренот минатата недела.

На Данецот ќе му биде поставен Имплантабилен дефибрилатор на кардиовертер, уред кој го следи и регулира ритамот на срцето. Сличен уред користи Далеј Блинд од Холандија, кој во два наврати се струпули на теренот но продолжи да игра, па има надеж и за Кристијан Ериксен.

Сепак, тој нема да може да игра во Серија А, со ваков уред тешко дека ќе добие зелено светло за настап во Калчото поради законите во Италија.

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе

За првпат во историјата на албанската демократија, една иста партија ќе биде на чело на земјата три последователни мандати. 

повеќе