Македонецот продолжува на Кипар

Даниел Мојсов стави потпис на нов договор со АЕК Ларнака

АЕК Ларнака објави дека Даниел Мојсов и следната година ќе го носи жолтиот дрес, Македонецот останува на Кипар.

„АЕК Ларнака со задоволство може да соопшти дека го обнови договорот со Даниел Мојсов на уште една година“, се вели во соопштението на клубот.

Мојсов досега има 89 настапи за АЕК Ларнака во првенството, 14 во купот, 1 во Супер Купот и 25 во Европа, има постигнато пет гола во сите натпреварувања.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе