ЕВРО 2020

Чурлинов: Македонија ќе продолжи да биде силна

Еден од фудбалерите кои се иднината на македонската репрезентација е и Дарко Чурлинов за кого искуството од настапот на Европското првенство може да биде многу значајно за кариерата. 

Дарко Чурлинов смета дека без разлика на тоа што Горан Пандев се пензионира, Македонија ќе продолжи и во иднина да бележи успеси.
 
„Ова беше посебен натпревар поради Горан Пандев и поради селекторот и смената на генерација. Штета што го примивме тој гол и така излезе“, вели Чурлинов.
 
„Верувам во оваа репрезентација иако ќе биде без Пандев, мислам дека имаме добри шанси да се пласираме и на Светско првенство“.
 

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе