Неверојатно

Чуда се случуваат, куче спаси чист гол! (ВИДЕО)

Неверојатна случка од аргентинската трета лига, голманот направи огромен кикс, но не прими гол благодарение на едно куче кое сосема случајно одбрани.

Во Аргентина се случи нешто незамисливо, и невиденот, куче влезе на теренот во вистинско време за да спаси гол.

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе