Навивачката група на Вардар славеше три јубилеи

Цел кеј гореше, Комити славеа 35 години од формирањето (ВИДЕО)

Навивачката група Комити синоќа со спектакуларно пиротехничкко шоу го прослави својот 35 роденден, околу 1.000 факели беа запалени од Ѓорче до Ново Лисиче.

Комити синоќа славеа 35 години од своето постоење, 75 години од формирањето на Вардар и пет години од првата европска титула на вардаровите ракометари.

„Улиците се наши, градот е наш. Од Лисиче до Ѓорче, срцата чукаат за Вардар, како што речиси илјади факели го осветлија кејот, за 35 години од формирањето на скопската и македонска авангарда - Комити Запад“, напишаа Комити.

Синоќа се одржа и концерт пред салата „Јане Сандански“ во чест на Комити и Вардар.

На 6 октомври 1946 година почна носењето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје, столицата на слободна Македонија.

повеќе

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе