Поради свирежите и навредите

Бугарите очекуваат УЕФА да ја казни Македонија

Извршниот директор на Бугарската фудбалска федерација, Борислав Попов очекува Македонија да добие казна од УЕФА поради однесувањето на македонските навивачи. 

Бугарската фудбалска репрезентација во Скопје немаше топло добредојде, напротив атмосферата на трибините беше непријателска. Навивачите кои дојдоа на стадионот сиот свој бес создаван во изминатите години поради политичката ситуација, го истурија на мечот, па бугарската химна беше исвиркувана, а имаше и навредливи скандирања.
 
„На нашиот натпревар свирежите беа многу послаби, па делегатот ги опиша во записникот. Колегите со кои разговарав, кои биле на натпреварот кажаа дека делегатот ги запишал свирежите. Сигурен сум дека таквото хулиганско однесување нема да помине. Ние пред три години бевме казнете со 10.000 евра“, изјави Борислав Попов.

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе