ФК Шкендија

Бруно Акраповиќ е нов тренер на Шкендија, се враќа по пет години на кормилото на тетовскиот тим

Шкендија брзо го назначи наследникот на Ернест Ѓока, Бруно Акраповиќ ќе биде новиот тренер на тетовскиот тим. 

По неуспешната авантура во Европа во која Шкендија не даде ниту еден гол на четири меча, раководството се реши за тренерска промена.
 
Клубот денеска соопшти дека нов тренер ќе биде босанскиот стратег Бруно Акраповиќ кој го водеше тимот и пред пет години.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе