Брегалница и Скопје се нови прволигаши

Брегалница од Штип и Скопје денеска го заверија пласманот во Првата македонска фудбалска лига.

Брегалница со 3-0 го победи Кожув и го завери првото место во Втората лига исток. Тие по четири години се враќаат во ПМФЛ.

Головите за Брегалница денеска ги постигнаа Бакраческ, Дујовски и Манев.

Екипата на Тиквеш ќе се обиде преку плејофот да влезе во Првата лига.

Скопје со 2-0 го победи тимот на Охрид. Головите ги постигнаа Кировски и Јанакиевски.

Жестока борба за второто место кое носи во плејофот водат Охрид (43), Велешта (43) и Гостивар (42).

 

 

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе