Закажана е прес-конференција

Благоја Милевски утре ќе биде промовиран во нов селектор на Македонија

Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) за утре закажа прес-конференција на која ќе биде промовиран новиот селектор, Благоја Милевски. 

Милевски официјално работата како селектор ја почна со стартот на овој месец. ФФМ за утре најави негова официјална промоција.
 
На закажаната прес-конференција од 12 часот ќе се обратат претседателот на ФФМ, Муамед Сејдини и новиот селектор, Благоја Милевски.
 
Милевски доаѓа на местото на Игор Ангеловски кој направи историски успех со пласманот на Македонија на Европското првенство.
 
Македонија има добар старт на квалификациите за Светското првенство, па задача на Благоја Милевски ќе биде да ги продолжи добрите резултати и да избори барем бараж за пласман на Мундијалот.

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе