Лидс

Биелса сака Алиоски да остане во Лидс

Тренерот на Лидс, Марсело Биелса вели дека тој нема влијание во преговорите на Алиоски и клубот, но би бил среќен ако македонскиот фудбалер го продолжи договорот. 

Алиоски е стартер во тимот на Биелса, но се чини дека тој ја игра последната сезона во Лидс. Се пишува дека нашиот фудбалер има подобри финансиски понуди и ќе си замине од Англија. Но конечна одлука се уште нема.
 
„Не знам каква одлука ќе донесе Алиоски. Преговорите се засновани на понуди и побарувања, тоа е природен процес“, вели Биелса.
 
Тоа се приватни преговори меѓу клубот и фудбалерот и моето мислење нема влијание во тоа што ќе се случи со Алиоски“.
 
„Јас би бил среќен ако тој продолжи со нас, но клубот и Алиоски одлучуваат за тоа. Што и да одбере Алиоски е легитимно“.
 
„Она што можам да го кажам е дека ако Алиоски и клубот одлучат да ја продолжат нивната соработка, јас би бил среќен со таквата одлука“.

Време е да се фокусираме врз суштинските проблеми. Време е да создадеме вистински ’општествен договор‘ за владеење на правото и на човековите права како главни столбови на европските вредности

повеќе

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе