Бараше објаснување

Бесниот Демба Ба го прашуваше судијата: Зошто рече овој црн човек? (ВИДЕО)

Демба Ба имаше жестока дискусија со четвртиот судија, го праша зошто се обратил со зборовите „овој црн човек тука", и му посочи дека не се однесува така кон белите фудбалери.

Четвриот судија предизвика голем скандал на дуелот помеѓу ПСЖ и Башакшехир, обвинет е дека кога го повикал главниот судија да подели картон на клупата на гостите ги користел зборивте „овој црн човек тука“.

Пјер Вебо веднаш реагираше, а потоа на судијата му се пушти и Демба Ба.

Поранешниот играч на Њукасл и Челси порача: „Не рече овој бел човек туку овој човек, па зошто велиш овој црн човек тука? Слушај ме, зошто кога посочуваш црномурест човек мораш да речеш овој црн човек?“

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе