Реал Мадрид

Бензема стави потпис на нов договор со Реал Мадрид

Најавите се остварија, Карим Бензема денеска стави потпис на нов договор со Реал Мадрид според кој најмалку уште две години ќе го носи дресот на кралскиот клуб. 

„Реал Мадрид и Карим Бензема постигнаа договор за продолжување на соработката според кој фудбалерот ќе остане во клубот и во следните две сезони, до 30 јуни 2023“, стои во соопштението на Реал Мадрид.
 

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе