Фудбалерот од БСК доби откупна клаузула од 500 милиони

Барса го потврди првото засилување, потпиша со Франк Кеси

Барселона попладнево го потврди трансфер на Франк Кеси, фудбалерот од БСК стави потпис на договор до јуни 2026 година и доби откупна клаузула од 500 милиони евра.

Откако „каталонците“ минатата недела ја договорија првата зделка за продажба на имотот и отстапија 10% од ТВ правата во Ла Лига за нешто преку 200 милиони евра, се отвори простор за регистрирање на ново играчи.

Попладнево пристигна информација за првото засилување, Франк Кеси пристигнува на Камп Ноу како слободен играч.

Фудбалерот од БСК се обврза кон Барселона до 2026 година и доби откупна клаузула од 500 милиони евра.

На 6 октомври 1946 година почна носењето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје, столицата на слободна Македонија.

повеќе

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе