Историска одлука која не им се допаѓа на дел од фановите

Барса до крајот на годината го продава името на стадионот за 400 милиони евра

Медиумите од Каталонија пишуваат дека Барселона е во напредни преговори за продажба на името на стадионот, договор од кој се очекува да се инкасираат околу 400 милиони евра.

„Каталонците“ со години се обидува да најде спонзор со кој ќе се финансира проектот Еспаи Барса вреден 600 милиони евра, со кој треба да се реновира, прошири и модернизира Камп Ноу и неговата околина.

Последните информации велат дека Барселона е во напредни преговори со каталонската фармацевтска компанија Грифолс за брендирање на стадионот.

Се шпекулира дека преговорите се во напредна фаза и дека документите за соработката би требало да бидат потпишани до крајот на годината. За тоа што името Грифолс ќе стои покрај Камп Ноу, Барса треба да инкасира околу 400 милиони евра за 20 години.

Грифолс и во 2017 се споменуваше како можно ново име на стадионот на Барселона, но тогаш ваквите написи беа демантирани.

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе