ЕВРО 2020

Барди: Македонија го менува менталитетот, овој успех мора да го повториме

Енис Барди вели дека настапот на Европското првенство секогаш ќе биде запаметено меѓу македонските фудбалери, но тоа ќе им дава сила и самодоверба да продолжат да редат успеси.

Енис Барди беше еден од најдобрите играчи на Македонија на Европското првенство и покрај тоа што пропушти голем дел од подготовките затоа што беше позитивен на ковид-19.

„Емоциите беа големи. Ова ќе ни биде во главата цел живот, ова ќе биде искуство кое треба да не носи и да ни дава сила да дојдеме тука пак. Ова е сон на сите нас, да дојдеме тука и да докажеме дека Македонија има големи играчи“, вели Енис Барди.

„Имавме многу емоции, затоа што знаеме кој е Горан. Тој секогаш ќе ни фали, тој е најголемиот играч во историјата на Македонија. Тој треба да ни дава сила да одиме по неговите чекори. Тој е пример за сите нас. Ќе ни фали секогаш“.

„Сега треба да ги одмориме главите, овие неколку недели ни беа тешки. Сакаме да дојдеме тука пак, оваа Македонија го менува менталитетот. Сега за нас знае цела Европа и мора да го повториме овој успех“.

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе