Жесток дуел

Банега кон Конте: Дај да видам дали таа перика ти е вистинска!

Во текот на мечот меѓу Интер и Севиља имаше жестока вербална пресметка меѓу Антонио Конте и Евер Банега. 

Во текот на првиот дел кога Конте протестираше кон судиите, се случи и вербален дуел со фудбалерот на Севиља, Евер Банега.
 
Конте додека беше фудбалер имаше сериозно опаѓање на косата, па Банега го праша дали му е вистинска оваа која ја носи сега.
 
„Ајде да видиме дали таа перика е вистинска“, му рече Банега.
 
А Конте возврати: „Ќе те чекам тука по мечот, важи? Ќе те чекам тука“.

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе