Французинот губел здив

Баерн соопшти: Кингсли Коман имаше операција на срцето

Кингсли Коман имал операција на срцето, „баварците" брифираат дека се работело за мал зафат и Французинот за неколку недели ќе треба да се врати на терените.

Во пресрет на дуелот со Бохум, Јулијан Нагелсман откри дека Кингсли Коман имал операција на срцето. „Баварците“ смируваат дека не се работи за толку сериозна ситуација како што звучи, се работело за мал зафат и Французинот за неколку недели ќе се врати на терените.

„Коман синоќа беше опериран. Имаше проблематичен ритам на срцето, неколку отчукувања повеќе. Од време на време, знаеше да остане без здив. Па затоа беше поставен на долгорочен ЕКГ мониторинг и сега решивме да го направиме овој зафат“ – вели тренерот на Баерн.

„Следната недела (вторник) ќе почне со кардио тренинг и не би требало да биде надвор од терените повеќе од две недели“.

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе