Останува во истата земја, но го смени клубот

Бабунски има нов клуб во Унгарија

Давид Бабунски конечно најде нов клуб откако замина од Дебрецин, во оваа сезона ќе игра за унгарскиот клуб Мезекевешд.

Бабунски го смени клубот но остана во Унгарија, тој од денеска е нов фудбалер на Мезекевешд. Давид нема да биде единствениот македонски фудбалер во клубот, таму е и Рамзифаик Селмани.

Давид Бабунски лани одигра 24 натпревари во унгарското првенство за Дебрецин и даде еден гол, имаше и два настапи во Купот на Унгарија.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе