Лига на нации

Австриец ќе го суди мечот меѓу Македонија и Бугарија

Австрискиот судија, Џулијан Вајнбергер ќе ја дели правдата на натпреварот меѓу Македонија и Бугарија од Лигата на нации кој во понеделник се игра на „Тодор Проески“ Арената. 

Последниот натпревар од Лигата на нации за оваа сезона, Македонија го игра против Бугарија во Скопје. Задачата да го суди овој меч ја доби не многу искусниот судија Џулијан Вајнбергер од Австрија.
 
Последен меч од Лигата на нации кој тој го судеше беше дуелот меѓу Грција и Косово. Летово судеше и на две средби од Конференциската лига.
 
Негови помошници ќе бидат Максимилијан Колбиш, Михаел Обрицбергер и Александер Харкам исто така од Австрија.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе