Артур и Барса се караат, Јувентус сака да искористи

Артур Мело и Барселона се во конфликт откако Бразилецот одби да се врати во клубот за мечевите од Лигата на шампионите, Јувентус сака да го искористи овој момент и порано од договореното да го добие Бразлецот. 

Артур Мело откако се договори со Јувентус не беше ставан во игра од страна на тренерот Кике Сетиен, поради тоа тој одби да биде дел од мечевите на Барса во Лигата на шампионите.
 
Тоа ги налути Каталонците кои му се заканија со казни.
 
Во моментов претставници на Артур и Барса преговараат за фудбалерот порано да биде ослободен од обврските.
 
Ситуацијата будно ја следи Јувентус кој посакува да го добие Артур порано од договореното. 
 
Според првичниот договор Артур во Јувентус треба да пристигне во септември, но италијанскиот шампион сега посакува тој да може да ги почне подготовките од почеток, од 24 август со сите останати играчи.

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе