Шпанецот е унапреден

Артета доби нова улога пред стартот на новата сезона во Премиерлигата

На нешто помалку од 48 ласа пред почетокот на новата сезона во Премиерлигата, Арсенал реши да го унапреди Микел Артета, Шпанецот наместо тренер на првиот тим ќе биде менаџер на првиот тим.

Микел Артета во иднина ќе има поголеми овластувања, доцна вечерва пристигна потврда од Емирати дека Шпанецот е унапреден. Наместо тренер на првиот тим, тој сега е менаџер на првиот тим.

Микел Артета покрај водењето на првиот тим, сега ќе биде задолжен и за трансфери и сите други фудбалски операции заедно со техничкиот директор Еду.

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе