Од следната недела ќе има нов клуб

Арсенал и Озил се договориле за прекин на соработката

„Атлетик“ тврди дека Арсенал и Месут Озил постигнале согласност за раскин на договорот на шест месеци пред неговиот истек, во текот на следната недела тој би требало да потпише за Фенербахче.

Арсенал и Озил ќе се разделат, тие постигнале начелен договор за тоа кој наскоро се очекува да биде и официјализиран.

Во текот на наредната недела Озил треба да замине во Истанбул и да го комплетира трансферот во Фенербахче.

Арсенал се согласил на раскин на договорот бидејќи така ќе се ослободи од големата плата која му ја дава на Озил, а нема реална корист од него бидејќи тој не е во плановите на Артета.

Богатите држави мораат веднаш да донираат вакцини против ковид-19 на загрозените држави. 

повеќе

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе