Последен ден од преодниот рок

Арсенал го потврди ангажманот на Парти и го налути Атлетико Мадрид

Во последните моменти од преодниот рок Арсенал го ангажираше Томас Парти од Атлетико Мадрид откако ја плати откупната клаузула за фудбалерот. 

27-годишниот играч од средниот ред, Томас Парти е ново засилување за Арсенал.
 
Арсенал го потврди новото засилување но со начинот на кој го ангажираа парти ги налутија Атлетико Мадрид и Диего Симеоне.
 
Тие ја платиле откупната клаузула без да го известат Атлетико Мадрид за намерата. Шпанскиот клуб од „Ла Лига“ дознал дека трансферот се реализира.
 
Парти беше во плановите на Симеоне, но ќе се задоволи со Лукас Тореира кој од Арсенал отиде во Атлетико Мадрид на едногодишна позајмица.

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе