ЕВРО 2020

Арнаутовиќ се извини и на македонски и на албански (ФОТО)

Марко Арнаутовиќ преку социјалните мрежи се извини за својот непримерен гест по постигнувањето на погодокот против Македонија. 

Преку стори на својот инстаграм-профил, Арнаутовиќ се извини за тоа што го направи. На крајот напиша „извинете“ и на македонски и на албански.
 
„Вчера имаше некои жестоки зборови кажани во емоции на натпреварот, за кои би сакал да се извинам, посебно на моите пријатели од Македонија и Албанија. Би сакал да кажам една работа јасно: Не сум расист! Имам пријатели од речиси секоја земја и се залагам за различности. Секој што ме знае го знае тоа. Извинете“, напиша Арнаутовиќ.
 

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе