Моќна порака против расизмот

Анри клечеше на колено 8 минути и 46 секунди (ВИДЕО)

Тиери Анри во знак на протест против расизмот, клечеше на колено осум минути и 46 секунди на мечот на Монтереал Импакт против Њу Ингланд Револушн. 

Носејќи маичка „Black Lives Matter“, Анри прво заедно со сите останати на теренот клекна на колена во знак на поддршка за борбата против расизмот и во чест на убиениот Џорџ Флојд, а потоа продолжи уште долго да клечи.
 
Тој клечеше осум минути и 46 секунди, тоа е точното време за кое полицаецот Дерек Чаувин со колено на вратот го газеше Флојд.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе