Македонија на Европско првенство

Ангеловски: Не знам дали ќе ја водам Македонија на ЕП, од ФФМ сѐ уште не ми понудиле нов договор

Во интервју за полскиот „Супер Експрес“, селекторот Игор Ангеловски меѓудругото зборува и за неговата иднина во македонската фудбалска репрезентација. 

Фото: ФФМ - Игор Паневски
Ангеловски ја одведе Македонија на Европско првенство, селекторот со овој успех испиша историја за македонскиот фудбал, но неговиот договор со ФФМ завршува со крајот на оваа година.
 
Тој вели дека од ФФМ се уште не добил понуда за нов договор и не знае дали тоа ќе се случи.
 
„Имам договор до крајот на оваа година. Јас ја завршив мојата работа. Јасно е дека сакам да ја водам Македонија на Европското првенство. Но досега никој не зборувал со мене за продолжување на договорот, не знам што ќе се случи следно. Не зависи од мене, сега е на другите (ФФМ) да го направат следниот чекор“, вели Ангеловски за „Супер Експрес“.
 
Би било преседан доколку ФФМ одлучи со друг селектор Македонија да оди на Европско првенство. Ангеловски има огромна поддршка од фудбалерите, доколку има потреба тие секако ќе застанат зад него.

Легенда под Главна слика

Фото: ФФМ - Игор Паневски

Пристигна барањето од етничкиот албански фактор во политиката за тоа да има промена во химната, знамето и грбот на државата.

повеќе

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе