ЕВРО 2020

Ангеловски е убедливо најмалку платен од селекторите на ЕП (ФОТО)

Селекторот на Македонија, Игор Ангеловски има убедливо најмала годишна плата од селеторите кои беа на Европското првенство. 

Чешкиот „Испорт Блеск“ ги објави платите на сите селектори чии репрезентации играа или уште играат на Европското првенство.
 
Убедливо најплатен е Јоаким Лев со годишна плата од 10,1 милион евра, втор е Дешам со 9,33 милиони Евра.
 
Игор Ангеловски е на дното на листата со само 191.000 евра годишно, над него е селеторот на Словачка, Штефан Таркович со 383.000 евра.
 

Дали и колку градовите им служат на интересите на своите граѓани (демократија) или на елитите кај кои се концентрира капиталот (авторитарност)?

повеќе

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе