ЕВРО 2020

Ангеловски е убедливо најмалку платен од селекторите на ЕП (ФОТО)

Селекторот на Македонија, Игор Ангеловски има убедливо најмала годишна плата од селеторите кои беа на Европското првенство. 

Чешкиот „Испорт Блеск“ ги објави платите на сите селектори чии репрезентации играа или уште играат на Европското првенство.
 
Убедливо најплатен е Јоаким Лев со годишна плата од 10,1 милион евра, втор е Дешам со 9,33 милиони Евра.
 
Игор Ангеловски е на дното на листата со само 191.000 евра годишно, над него е селеторот на Словачка, Штефан Таркович со 383.000 евра.
 

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе