Атрактивен гол на најдобрата наша фудбалерка

Андонова како Шаќири, погоди од корнер против Летонија (ВИДЕО)

Женската фудбалска репрезентација на Македонија синоќа со 4-1 ја победи Летонија, а Наташа Андонова го постигна најатрактивниот погодок. 

Нашата најдобра фудбалерка, Наташа Андонова постигна гол директно од корнер.
 
Овој погодок потсети на голот на Артим Шаќири против Англија кој исто така постигна гол од корнер.
 

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе

Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека Македонија направила тешки и болни компромиси за да дојде до решение, имајќи ги предвид тврдите позиции на Бугарија.

повеќе

Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок - обновливите извори на енергија, заедно со вложувањето во самоодржливост и економијата на подарувањето сега се позначајни отколку кога и да е претходно.

повеќе