ЕВРО 2020

Алиоски: Жал ми е што од почеток не игравме како во второто полувреме

Езгјан Алиоски беше стрелец на денешниот гол против Украина, тој знае дека можевме многу подобро на овој натпревар во првиот дел. 

Македонија ја смени тактиката откако прими два гола од Украина и заигравме многу подобро. Сите играчи си беа на своите позиции по што почнавме да му создаваме проблеми на противникот, но тоа што го пропуштивме во првото полувреме, не го надополнивме во вториот дел.
 
„Во првото полувреме требаше да играме поагресивно и да правиме подобар пресинг. Тоа беше негативно од нас. Ни дадоа голови и тешко ни беше да се вратиме. Како што игравме во второто полувреме така требаше да играме од почеток“, вели Алиоски.
 
„Денеска требаше да земеме бод, затоа ми е жал. Жал ми е што игравме одлично во второто полувреме, а не бевме такви во првото. Знаеме дека имаме квалитиет, но тој квалитет требаше да го покажеме од првата минута“.
 

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе