ЕВРО 2020

Алиоски со многу емоции се збогува со Пандев и Ангеловски (ФОТО)

Езгјан Алиоски преку социјалните мрежи се збогува со Горан Пандев и Игор Ангеловски, кои веќе не се дел од репрезентацијата. 

Горан Пандев ѝ стави крај на кариерата во националниот тим, а договорот за селектор на Игор Ангеловски истекува и тој веќе нема да ја води репрезентацијата.
 
Македонската фудбалска репрезентација во изминатиот период функционираше како семејство, па дел од фудбалерите со многу емоции го прифаќаат заминувањето на двајцата клучни луѓе.
 
„Горан Пандев, ти отсекогаш си бил вистинска инспирација за мене и секогаш ќе бидеш. Игор Ангеловски, во овие шест години заедно, ти направи да испишеме историја! Не може да се опише со зборови колку сум ти благодарен“, напиша Алиоски на социјалните мрежи.

Време е да се фокусираме врз суштинските проблеми. Време е да создадеме вистински ’општествен договор‘ за владеење на правото и на човековите права како главни столбови на европските вредности

повеќе

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе