Македонскиот фудбалер има нов клуб

Алборг го потврди трансферот на Трајковски

Македонскиот фудбалер, Александар Трајковски е новата седмица на Алборг, данскиот клуб го потврди трансферот. 

Откако не успеа да се наметне во Мајорка, Александар Трајковски мораше да ја промени средината.
 
Нов клуб на Трајковски е Алборг, а нашиот фудбалер го доби дресот со број 7.
 
„Трајковски е одличен фудбалер со добар дриблинг и има око за играта. Има силен удар со својата десна нога и може да креира неочекувани работи на теренот“, изјави спортскиот директор на Алборг, Инге Андре Олсен. 

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе