Нов пресврт во ситуацијата на македонскиот фудбалер

Ал Ахли се предомисли, Алиоски потпишува за клубот од Саудиска Арабија

Езгјан Алиоски синоќа им кажа збогум на фановите на Лидс, а наскоро се очекува да го комплетира трансферот во Ал Ахли од Саудиска Арабија. 

Ал Ахли и Алиоски имаа постигнато договор, но потоа стигна информација дека зделката е стопирана откако Македонецот побарал повеќе пари.
 
Сепак, новите информации се дека Ал Ахли сепак ги прифатил барањата на Алиоски и трансферот наскоро ќе биде комплетиран.
 
Под објавата на Алиоски со збогувањето од Лидс, многу навивачи на Ал Ахли веќе му посакуваа добредојде на македонскиот играч.

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе

Првичната реакција на голем број држави кога се појави новата варијанта на ковид-19 вирусот за забрана на патувањето од Јужна Африка и од соседните држави, иако истиот веќе се има проширено, е очајна мерка. Всушност, државите можеби се и подобро подготвени отколку што мислат за што и да следи.

повеќе

Со неколку геополитички шаховски потези, Кина докажа дека не секогаш оружјето и војните се единствениот начин за глобална доминација.

повеќе