Агенцијата за млади и спорт им даде благодарница на Пандев и Ангеловски

Директорот на Агенцијата за млади и спорт (АМС), Наумче Мојсовски им врачи благодарници на Горан Пандев и Игор Ангеловски за досегашните успеси со македонската фудбалска репрезентација. 

Денеска во просториите на АМС, Наумче Мојсовски ги прими Пандев и Ангеловски, им го честита успехот и им додели благодарници.
 
„Денеска во Агенција за млади и спорт имав чест да ми бидат гости две легенди!
Капитенот на фудбалската репрезентација Горан Пандев и селекторот Игор Ангеловски!
Уште еднаш им честитав на историскиот пласман на европското првенство, но сите настапи низ годините и за големите успеси!
Европското првенство е голем успех за македонската репрезентација!
Пандев ни откри дека и покрај големите остварувања во неговата долгогодишна фудбалска кариера, за него настапот на европско првенство со македонската репрезентација е моментот кој го чекал сите овие години!
Селекторот Ангеловски ја имаше таа огромна чест да биде прв селектор-предводник на репрезентација која настапува на едно големо натпреварување како што е европското првенство.
Нашите репрезентативци докажаа дека сплотеноста на тимот е предуслов за успех!
Од мое лично име и од име на АМС им заблагодарив и им доделив благодарници за досегашните успеси и за сите позитивни емоции кои ги предизвикаа кај сите нас!“, изјави Мојсовски.
 
 

Првичната реакција на голем број држави кога се појави новата варијанта на ковид-19 вирусот за забрана на патувањето од Јужна Африка и од соседните држави, иако истиот веќе се има проширено, е очајна мерка. Всушност, државите можеби се и подобро подготвени отколку што мислат за што и да следи.

повеќе

Со неколку геополитички шаховски потези, Кина докажа дека не секогаш оружјето и војните се единствениот начин за глобална доминација.

повеќе

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе